Doktor Rossz, avagy túlélni az egészségügyet

A blognak nem célja, hogy lejárassa, illetve rossz színben tűntesse fel az orvosi szakmát, de célja, hogy a visszásságokról hírt adjon, ne feledje senki, itt mindenki története szerepelhet, tegyünk a jobb egészségügyért! A történeteket ide várjuk: rosszdoki@gmail.com

PH-érték

Friss topikok

Linkblog

Archívum

Három kórházat megjárt, majd meghalt

2008.02.06. 10:05 Doktor Rossz

A pomázi pszichiátriára vittek egy gyomorvérzéses férfit a mentők Budapestről. Miután eszméletét vesztette, átvitték a Margit Kóházba, majd onnan még a János Kórházba is átszállították egy vizsgálatra, majd vissza. Délelőtt 10 óra előtt esett össze az utcán, de csak este hétkor műtötték meg. Egy hétig kómában volt, vasárnap 44 éves korában hunyt el.

A VIII. kerületben lakott, és alig pár méterre a házától esett össze L. János január 26-án. Felesége lement hozzá, és együtt hívták a mentőket. Pomázra, a pszichiátriai osztályra szállították, mert szentendrei lakcím volt az igazolványában. A beteg ott vesztette el az eszméletét, amely után a Margit kórházba szállították Budapestre.

A mentőszolgálat szóvivője a pomázi utat azzal magyarázta, hogy a mentősök megvizsgálták a beteget, és nem volt életveszélyben, ezért történhetett az, hogy nem a legközelebbi kórházba vitték. A család szerint a férfi többször hasi fájdalmakra panaszkodott, a Margit kórházban viszont a mentősök egyetlen tünetként a zavart tudatállapot jelölték meg

A Margit Kórházban ezért koponya CT-t kért az orvosa, amit csak a János Kórházban tudnak elvégezni, ezért át kellett szállítani. A CT negatív lett, mire visszavitték vért hányt. Orvosa szerint ez volt az első tünet, ami gyomorvérzésre utalt.

Nagyon gyors lefolyású volt a beteg állapotromlása, amint észleltük a gyomor bélrendszer vérzésre utaló tüneteket, a szükséges vizsgálatok és a párhuzamosan folyó kezelés azt célozta, hogy mielőbb olyan állapotba juttassuk a beteget, hogy az életmentő műtétet mielőbb el lehessen végezni – nyilatkozta Dr. Rőth Tibor, a Margit Kórház osztályvezető főorvosa.

A 44 éves férfi este hétkor került műtőbe, a vérzést elállították, de addigra az agya már olyan hosszú ideje nem kapott oxigént, hogy kómába esett. 8 nap múlva, vasárnap meghalt. A család vizsgálatot kér, és perre készül.

hírTV

Szólj hozzá!

Címkék: halál rossz diagnózis

A bejegyzés trackback címe:

https://rosszdoktor.blog.hu/api/trackback/id/tr14327487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása